dilluns, 16 d’abril del 2012

Crònica Etapa 1: Via augusta- Els Pins - Els Còdols- La Pasífae



Ja fa una setmana, des de la plataforma “Salvem la Pasifae” vem anunciar l’inici de la Ruta de les Retallades, que pretén posar en manifest el descontentament de docents, familiars i infants que veuen com el futur de la seva escola, i el de l’educació del país, està en perill. Per aquest motiu, el passat dissabte 14 d’abril vem sortir, tot pedalant, per les carreteres del país per mostrar el nostre malestar.

Començant pels ciclistes, que no sense dificultats van esforçar-se per recórrer els 103 quilòmetres; passant pel cotxe d’avituallament on hi anaven els nostres pares/tècnics experts en hidratació i motivació sobre la bicicleta; als pares i mares “bicilistes” que sota la pluja van fer l’últim tram plujós de l’etapa; als pares i mares que des de quilòmetres de distància, i gràcies a les noves tecnologies, ens van fer arribar el seu ànim; a les professores, familiars i coneguts que ens van acompanyar en l’ultima recta del dia; als ciclistes que ens vam trobar al llarg del dia, i finalment, i per sobre de tot, als nens/alumnes de les escoles públiques que ens van acompanyar fins al centre de decisió del nostre poble.

Tot va començar al voltant de les nou de mati a la seu del Departament d’Ensenyament on els ciclistes i el cotxe d’avituallament, a part d’admirar el majestuós edifici, es van fer les fotografies de rigor per immortalitzar el moment.

Els primers 20 quilòmetres van estar marcats pels semàfors de disseny i el trànsit de la capital, però les coses es van començar a posar serioses al iniciar la pujada a Begues, on el ciclistes van notar els efectes de la pendent, sort que hi havia el cotxe d’avituallament que donava alè als participants (tècnics especialistes en hidratació i motivació del ciclista), de la mateixa manera que aquests anaven fent campanya amb els companys ciclistes que es trobaven.
Va ser llavors quan la carretera es va fer més còmoda i la ruta va avançar amb determinació fins a Moja, on ens esperava l’escola el Pi, feta igualment de mòduls prefabricats. Anàvem un xic tard, i és per això que ens vam decidir agafar la millor pista americana del país, la N-340, i per aquest genial via, i superant tot tipus d’obstacles vàrem arribar a l’escola els Còdols del Vendrell.
Allà ens esperaven dos ciclistes ben valents, ja que el temps amenaçava pluja; dit i fet, va ser agafar la bicicleta i posar-se a ploure, però encara amb més determinació la ruta va fer via cap a l’última escola del dia, on ens esperaven les altres ànimes de la Ruta, els nostres pares, mares, alumnes, familiars, fills/es, amics i coneguts que van voler aportar la seva particular pedalada a la ruta. Finalment, tots junts vam anar a la Pç. de la Vila de Vilanova i la Geltrú on ens vam fer la foto de família.

El dia va acabar en el cor de les nostres reivindicacions, a l’Escola Pasífae, on els canapès van ser devorats ràpidament pels allà presents.

A tothom moltes gràcies per no quedar-se indiferent i reivindicar allò que un dia la nostra societat va decidir que seria primordial pel seu futur, una educació pública i de qualitat.

Esteu atents a la propera etapa: Vilanova - Esparreguera - Montserrat, fins llavors educació, salut i pedals!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada